Het Wielerfestival Montferland is zondag een feestje voor MijnBAD-Liv/Giant geworden. Aan het einde van de honderd kilometer lange mountainbike marathon vonden de renners van het team zich op de plaatsen één, twee en vier terug. Na een lange solo wist Thom Bonder te winnen. Bas Peters hield Marc de Maar van de tweede plaats af en Roel Verhoeven maakte het feest compleet door als vierde te finishen. Bas werd ook nog eerste bij de heren 40+.

Warme omstandigheden of niet, er werd hard gereden in de marathon met start en finish in ‘s-Heerenberg. “Een aantal renners reden in het begin nog verkeerd, waaronder Roel en Bas, maar zij konden gelukkig vooraan terugkeren”, kijkt Thom terug op de wedstrijd. Nadat eerst een flinke groep vooraan samen bleef, wisten de MijnBAD – Liv/Giant renners zich los te maken van de rest. “Even waren we zelf echt met zijn drieën vooruit, maar Marc wist samen met nog een andere renner over te steken. Al snel bleven we met alleen Marc over.”

De mannen wisten wat hen te doen stond; De Maar het leven zuur maken. “Ik ben zo’n dertig kilometer voor de finish weggereden”, vertelt Thom. “Toen was het nog wel een eind en je weet in zo’n wedstrijd ook niet wat de verschillen zijn. Ik ben dus maar gewoon blijven rijden. Mooi dat ik het af kon maken met de overwinning. Het pakt hier goed uit voor ons team.” Met een zesde plaats bij de mannen onder de veertig jaar, bleef ook Kelvin Bakx nog in de buurt van de prijzen, waarmee het complete team zich vooraan in de uitslag nestelde.

Teamleiding nog niet versleten
Het was zondag niet alleen een succesvolle dag voor renners van MijnBAD – Liv/Giant. Ook de teamleiding, bestaande uit Monique Zeldenrust en Jan Weevers, liet maar weer eens zien dat zij nog lang niet versleten zijn. In een sprint om de winst moest Monique zich maar net gewonnen geven in de vrouwenwedstrijd over 75 kilometer. Op diezelfde afstand reed Jan naar de tweede plek bij de mannen 40+. Zowel voorafgaand aan het evenement als na afloop kon het team terecht bij Giant Store ‘s-Heerenberg, waar nog gezellig nagepraat werd na het evenement.

Uitslagen MijnBAD – Liv/Giant renners

100 kilometer mannen <40
1. Thom Bonder
3. Roel Verhoeven
6. Kelvin Bakx

100 kilometer mannen 40+
1. Bas Peters

75 kilometer mannen <40
12. Bart Pennings

Foto’s: Op de foto bovenaan Thom Bonder als winnaar bij de senioren en Roel Verhoeven als derde. Op de foto’s onder Jan Weevers in actie en Bas Peters als winnaar bij de mannen 40+.