Komende dinsdag 25 februari gaat de Andalucia Bike Race van start. In het verleden werd die al vaker gereden door renners van MijnBAD – Liv/Giant en dat is dit jaar niet anders. Bas Peters, Monique Zeldenrust en Thom Bonder verschijnen ditmaal aan de start van de zesdaagse mountainbike wedstrijd in het zuiden van Spanje. Ook Jan Weevers, die het team achter de schermen in goede banen leidt, doet mee. In zes dagen tijd moeten de deelnemers 364 kilometer en 11.500 hoogtemeters overwinnen.

De doelen van de renners zullen verschillend zijn. “Thom en Bas gaan sowieso voor een mooi resultaat. Zelf zal ik deze wedstrijd weer als opbouw gebruiken, nadat ik er enkele weken uit heb gelegen met een knieblessure”, vertelt Monique. “Ik verwacht dat het een mooi evenement is en een uitdagend parcours. Het is ook goed om hier te starten, om de technische skills weer wat aan te scherpen.”

Zwaar begin
Bas weet wat hem te wachten staat. “Het is een pittige etappekoers”, zegt hij. “We starten met een pittige openingstijdrit van 25 kilometer. Daarna volgen nog vijf etappes, die variëren van 59 tot 85 kilometer.” De eerste twee dagen lijken misschien direct wel het zwaarst. De openingstijdrit bestaat eigenlijk uit één lange klim tot bijna 1400 meter hoogte en één lange afdaling. Vervolgens is de dag erna de op één na langste etappe, waarbij de renners tot 1300 meter hoogte gaan, het op één na hoogste punt van de week.

Afwachten
Hoe Bas het kan doen, dat zal moeten blijken. “Het is voor mij de eerste wedstrijd van het seizoen, dus is altijd even afwachten hoe je er dan voor staat, maar ik voel me goed en heb er zin in. Het is altijd mooi om in zuid Europa te fietsen na de winterperiode. Ik zal deze meerdaagse wedstrijd vooral gebruiken als voorbereiding op de andere marathons in het voorjaar die nog op het programma staan.”

Meer weten over de Andalucia Bike Race? Bekijk de website andaluciabikerace.com.